Påskehøne 您所在的位置:网站首页 this far Påskehøne

Påskehøne

#Påskehøne| 来源: 网络整理| 查看: 265

Påskehøne-feber landet rundt: Høna får vanvittig respons Hyttenaboene er svært stolte over den gigantiske påskehøna på Sjusjøen, som nå kjemper en kamp mot klokka. - Vi måtte halshogge henne og justere litt. ENORM HØNE: Hyttenaboene Sindre Moland (57), Rune Kristiansen (54) og Lars Andreas Uglem (52) ønsket å gi hyttefolket på Sjusjøen en fin overraskelse, og bestemte seg for å lage en kjempe-påskehøne. Foto: Privat ENORM HØNE: Hyttenaboene Sindre Moland (57), Rune Kristiansen (54) og Lars Andreas Uglem (52) ønsket å gi hyttefolket på Sjusjøen en fin overraskelse, og bestemte seg for å lage en kjempe-påskehøne. Foto: Privat Vis mer Thea Rosef Irene Dafinceska Naustdal Publisert onsdag 05. april 2023 - 19:29 Sist oppdatert onsdag 05. april 2023 - 19:59

- Det er kjempegøy, og den oppmerksomheten har vært over all forventning. Det har blitt voldsomt mye oppstyr - bare positivt, sier Sindre Moland (57) på telefon til Dagbladet.

I bakgrunnen høres tuting fra bilister på Sjusjøen.

- Ja, nå kjører de forbi og tuter og vinker her, sier Moland storfornøyd utenfor hytta.

Sjokkpris på afterski Sjokkpris på afterski Riktig arbeidsantrekk

Han og de to hyttenaboene Rune Kristiansen (54) og Lars Andreas Uglem (52) startet arbeidet med å reise påskehøna på Ringsakfjellet søndag.

- Folk har fått nok av strømkrise, renter og krig. Vi ønsket å spre glede og påskestemning, sier Moland, som kaller seg «presseansvarlig for årets påskehøne 2023».

Etter å ha googlet seg fram til inspirasjonsbilder av hvordan de skulle utforme påskehøna, dukket det plutselig opp reklame for påskekylling-drakter.

DEDIKERT: Naboene skaffet seg matchende arbeidsdresser i jobben med påskehøna. Foto: Privat DEDIKERT: Naboene skaffet seg matchende arbeidsdresser i jobben med påskehøna. Foto: Privat Vis mer

- Da dro vi for å kjøpe inn utstyr og arbeidsantrekk. Vi skiftet til påskekyllingdraktene på stedet, og handlet inn det vi trengte.

Etter i overkant av 20 arbeidstimer fordelt på to og en halv dag, sto kunstverket på fem ganger tre meter klart. Det ble først omtalt i Ringsaker Blad.

- Fortjener hver krone - Fortjener hver krone

- Det var ikke noe arbeid for kyllinger. Det er Rune som har hatt det kunstneriske ansvaret, så har vi to andre stått for grovarbeidet, sier Moland.

- Det ble mye flottere enn det jeg hadde sett for meg, og plasseringen er ideell - der alle som skal til Sjusjøen kjører. Den får vanvittig mye respons. Folk tuter, stopper og roper, så den skaper god påskestemning.

Moland mener den ikke skaper trafikktrøbbel, snarere tvert imot.

- Det er et trafikksikkerhetstiltak, folk senker jo farten for å se.

Vedlikehold av høna

Men den sterke påskesola tærer på høna, og den krever en del vedlikehold. Hyttenaboene har brukt vannfarger på snøen, som forsvinner litt etter litt

Jenny Haak, Anton Johansson og Anders Daneback merker at prisene har gått opp i Norge. Her er de på ferie på Hovden i Agder. Vis mer

- Levetida er nok ikke all verden, for nå er det varmt her, sier Moland fra hytteveggen.

- Vi måtte ha et lite kirurgisk inngrep tidligere - vi halshugget henne og justerte på halsen, så vi fikk rettet henne opp igjen.

Onsdag er det forventet stort innrykk av påsketurister i det populære hytteområdet, og da må høna skinne.

- Vi tar nok en vedlikeholdsrunde i kveld, så er vi ferdige, da får det gå som det går. Nå skal vi sette oss med en øl og ta imot hyllesten.

Oppdaget farlig bresprekk Oppdaget farlig bresprekk

Lofotposten og VG har også skrevet om en stor påskehøne på to ganger to meter, som antas å være Lofotens største.

- Den er liten i forhold. Vi er overbeviste om at vi har årets største og fineste, sier Moland.

Samlet snø hele vinteren

Også i Rysstad i Setesdal befinner det seg en kjempehøne.

- Jeg samla snø til den i hele vinter. Jeg begynte i desember og var ferdig i dag, forteller Yngvar Berg (62) til Dagbladet.

PÅSKEHAGE: Yngvar Berg har laget en stor påskehøne i hagen. Foto: Privat PÅSKEHAGE: Yngvar Berg har laget en stor påskehøne i hagen. Foto: Privat Vis mer

Han lagde en for første gang i fjor som var halvparten så stor. Denne her er mellom to og tre meter høy, og står i hagen på hytta.

- Det er for det meste jeg som stått for å lage den, men også samboeren. Vi har laget den fordi det er påske.

Berg forteller at det også er laget en snøhule under, der ungene kan leke.

HUL HØNE: Under påskehøna er det laget en sønhule. Foto: Privat HUL HØNE: Under påskehøna er det laget en sønhule. Foto: Privat Vis mer

- Ungene i nabolaget setter pris på den. Folk har vært innom for å ta bilder, og tatt med barna for å kikke på den.

Berg sier at påskehøna blir stående til den smelter.

- Så den kommer sikkert til å stå fram til 17. mai.

Få siste nytt!

Last ned APPEN her!

Hylles etter hunderedning Hylles etter hunderedning Mer om innenriks påske påskeferie nyheter dagbladet er en del av Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen

Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg.

Du velger selv om du ønsker å endre dine innstillinger

Les mer om innstillinger Om Aller Media og annonsering

Aller Media eier nettstedene Dagbladet, Sol, DinSide, KK, Se og Hør, Lommelegen, Topp og Vi

Les mer om Aller Media og annonser Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer


【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有